Je bent hier:

Hoe leven vissen?

We denken al veel te weten van het leven van vissen. Maar we weten ook heel veel nog niet. Je kunt een vis namelijk heel moeilijk volgen in zijn natuurlijke omgeving, omdat we niet onder water kunnen kijken. Je kunt natuurlijk gaan duiken, maar dan verstoor je de vissen in hun natuurlijke gedrag. Je kunt vissen ook bekijken in een aquarium, maar is dat hun natuurlijke omgeving? Hoe leven vissen nou eigenlijk?

Natuur

In de natuur kijken we vooral naar vissen door ze te vangen met netten en soms ook door ze met de hengel te vangen. Dan weet je in ieder geval welke vissen in welk water voorkomen. Je kunt ook kijken hoe snel ze groeien, hoe groot ze worden en wat ze eten. Op basis daarvan bedenken we hoe vissen in de natuur leven en wat ze daarvoor nodig hebben. In werkelijkheid kan het onder de waterspiegel net even iets anders verlopen dan wij denken. 

2 6

Wat hebben vissen nodig? 

De leefomgeving van een vis moet tenminste aan een aantal voorwaarden voldoen. Naast een goede waterkwaliteit om het vissenlichaam goed te laten werken, moet een vis kunnen: 

  • Eten 
  • Schuilen
  • Voortplanten 

Hoe leven vissen?

Waar ben je naar op zoek?

Kijk anders ook bij:

Menu

Informatie