Je bent hier:

Nachtvissen en derde hengel

Nachtvissen

Ook met de JeugdVISpas mag je nachtvissen met de NachtVIStoestemming. Maar let op: je mag onder de 16 jaar alleen nachtvissen onder begeleiding van een persoon die minimaal 16 jaar oud is en in het bezit is van een schriftelijke toestemming (bijvoorbeeld de VISpas). 

In een aantal Nederlandse wateren mag het hele jaar ’s nachts worden gevist. Daarvoor heb je – náást de JeugdVISpas – de NachtVIStoestemming nodig. Wil je in Nederland met drie hengels vissen, dan heb je de Derde Hengeltoestemming nodig. Beide zijn online te bestellen via www.vispas.nl . 

Nachtvissen is toegestaan in alle wateren met het maantje als symbool in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren en de VISplanner. Nachtvissen betekent: het vissen van twee uur na zonsondergang tot één uur voor zonsopkomst. Let op: in natuurgebieden kunnen afwijkende regels gelden! 

Derde hengel 

Zowel de NachtVIStoestemming als Derde Hengeltoestemming bestaan uit een hologramsticker die op de achterzijde van de VISpas moet worden geplakt. Wil je beide extra toestemmingen, dan is er de combi hologramsticker. 

De NachtVIS- en Derde Hengeltoestemming zijn het hele kalenderjaar geldig en strikt persoonlijk. Indien je als JeugdVISpashouder meerdere JeugdVISpassen hebt, hoeft je slechts een keer de toestemming(en) aan te schaffen. In de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren en in de VISplanner staat met symbolen aangegeven waar allebei de toestemmingen geldig zijn.  

Daarnaast kan een hengelsportvereniging aparte toestemmingen uitgeven voor haar leden. Staat een water niet in de Gezamenlijke Lijst, kijk dan in de lijst van de vereniging hoe het nachtvissen en het gebruik van de derde hengel is geregeld. Staat het water in de verenigingslijst en staat er niets over nachtvissen, dan is nachtvissen toegestaan. 

De NachtVIStoestemming (€10,-) en Derde Hengeltoestemming (€25,-) zijn eenvoudig te bestellen via www.vispas.nl.   

Waar ben je naar op zoek?

Kijk anders ook bij:

Menu

Informatie