Je bent hier:

Visles op school

Een visles bij jou op school? 

Vismeesters van hengelsportverenigingen geven in heel Nederland speciale vislessen op basisscholen!Een hele les over vissen door een echte vismeester en dan ’s middags ook nog eens met de hele klas vissen! Misschien straks ook bij jou op school?

De visles 

Ieder jaar worden vislessen georganiseerd op honderden basisscholen in Nederland. Een vislesprogramma bestaat uit twee delen: ruim een uur visles en twee uur visexcursie. ’s Ochtends komt in de visles aan bod welke vissen in Nederland leven, hoe groot ze worden, wat ze eten, hoe ze onder water kunnen ademen en nog veel meer interessante weetjes.

Ook komen visvragen aan bod van de leerlingen uit de klas. Wat is de grootste vis die je in Nederland kunt tegenkomen? Hoe oud kan een snoek worden? Waarom heeft een stekelbaars stekels? Op al die vragen krijg je antwoord. Tijdens de visles krijgt de hele klas een superleuk lespakket en het boekje ‘Vissen Doe Je Zo’, vol tips en trucs voor het vissen met de vaste hengel. 

Visles

De visexcursie 

Na de visles gaat de hele klas naar de waterkant om ‘s middags lekker te vissen in een water in de buurt van school. Daar zorgen de vismeester en een team van viscoaches dat ook de kinderen die nog nooit hebben gevist, een visje kunnen vangen. Ook helpen ze bij het lokken van de vis en natuurlijk het onthaken. Aan het eind van de vismiddag bekijken ze met de hele klas welke vissoorten er allemaal zijn gevangen. De visexcursie is altijd hartstikke leuk en alle kinderen die eraan meedoen zijn super enthousiast. Zelfs als het regent!

 

Visles

Ook op jouw school? 

Natuurlijk kan er ook op jouw school een visles worden georganiseerd. Als jij dat een goed idee vindt, vraag je juf of meester dan om eens op de pagina info voor docenten te kijken. 

Daar staat alle informatie die de school nodig heeft. Je juf of meester kan hier ook heel makkelijk een visles aanvragen. Maar wel op tijd doen, want een visles moet goed worden voorbereid. De vislessen worden gehouden van mei t/m september en zijn helemaal gratis! 

Waar ben je naar op zoek?

Kijk anders ook bij:

Menu

Informatie