Je bent hier:

Info voor docenten

Educatie over zoetwatervissen 

De invloed van water is in onze leefomgeving nauwelijks meer weg te denken. Ook in de persoonlijke belevingswereld van kinderen speelt water een belangrijke rol en heeft dan ook een bijzondere aantrekkingswaarde. Water naast het huis, in de woonwijk of op weg naar school fascineert en nodigt uit om te worden ontdekt.

Aan de waterkant maken kinderen voor het eerst kennis met de onderwaterwereld. Deze onbekende wereld roept ook bij kinderen vragen op. Wat zijn dat voor waterdiertjes of waterplanten en hoe heet die vis?

Zoekkaart zoetwatervissenZoekkaart waterplanten

De interesse bij de jeugd voor water en het onderwaterleven en in het bijzonder voor vissen is reden geweest voor Sportvisserij Nederland om een lespakket over het onderwerp zoetwatervissen en hun leefomgeving uit te geven. 

Het Vissenschool Lespakket Zoetwatervissen 

Met het Vissenschool Lespakket Zoetwatervissen wil Sportvisserij Nederland kinderen kennis laten maken met het leven onder de waterspiegel. Met het Lespakket wil Sportvisserij Nederland de kennis van de zoetwatervissen vergroten en daarmee het denken over de natuurlijke leefomgeving van vissen.

Het lespakket met bijbehorend lesmateriaal is geschikt voor kinderen in de leeftijdscategorie van circa 9 tot 11 jaar (Groep 6/7/8 van het basisonderwijs). Met het Lespakket Zoetwatervissen richt Sportvisserij Nederland zich op zowel de vissende als de niet-vissende jeugd.  

Vissenschool Lespakket ZoetwatervissenZoekkaart waterdiertjes

Het lespakket neemt kinderen mee in de verborgen onderwaterwereld van de zoetwatervissen van het stilstaande, ondiepe binnenwater. Dit is het watertype dat kinderen in hun eigen leefomgeving veel tegenkomen, bijvoorbeeld in sloten, stadsgrachten en parkvijvers. 

Downloads

  • Klik hier voor de docentenhandleiding voor het Lespakket Zoetwatervissen.
  • Klik hier voor het wateronderzoeksrapport bij het Lespakket Zoetwatervissen.
  • Klik hier voor een de handleiding Een aquarium in de klas. 
 

Meer informatie

Waar ben je naar op zoek?

Kijk anders ook bij:

Menu

Informatie