Leer vissen

Er zijn heel veel manieren waarop je in Nederland kunt vissen. Er zijn ook heel veel verschillende soorten hengels en hengelmaterialen die je kunt gebruiken bij het vissen. De keuze van je materiaal hangt onder andere af van het soort vis dat je wilt vangen en het soort water dat je wilt bevissen. Voor al deze manieren van vissen kun je hier informatie vinden.

Kijk maar eens rond en je vindt zelfs als je al een ervaren sportvisser bent handige tips en trucs om nóg beter te vissen!

 

Leer vissen


Voor beginnende (sport)vissers

Als je voor het eerst gaat vissen, kun je het best beginnen met een vaste hengel. Dit is een hengel zonder molen, zodat je nog niet meteen hoeft te leren hoe je daarmee moet werpen. Met een vaste hengel kun je al heel veel soorten vissen vangen. Bijvoorbeeld blankvoorn, ruisvoorn, brasem, kolblei, baars, pos en zeelt laten zich heel goed vangen met een vaste hengel. 
 

Voor de ervaren sportvisser

Als je goed hebt leren vissen met een vaste hengel, weet je hoe je een tuigje maakt, een haak aanzet en hoe je een vis moet landen en onthaken. Als je dit allemaal kunt, is het misschien leuk om ook andere manier van vissen te proberen. Met een feederhengel kun je op dezelfde vissoorten vissen als met de vaste hengel. Je kunt er alleen verder mee uit de kant vissen en er zwaardere vissen meet landen. Je kunt ook met de pen op karper gaan vissen of met kunstaas op snoek. En als je in de buurt van het strand woont, kun je – als je wat ouder bent – ook vanaf het strand vissen op geep, zeebaars, bot en kabeljauw.

Zoveel te ontdekken!

Op de website van Vissen Doe Je Zo kun je heel veel leren over verschillende manieren van vissen. Lees tips en bekijk filmpjes door hiernaast op de buttons te klikken.

SVN Vissen doe je zo logo liggend RGB

Alvast een beetje inspiratie:

Previous slide
Next slide

Waar ben je naar op zoek?

Kijk anders ook bij:

Menu

Informatie