Je bent hier:

Visspullen voor kinderen in armoede

Visspullen kinderen van de voedselbank

Stichting Kinderen van de Voedselbank heeft deze zomer – ondersteund door Sportvisserij Nederland – 750 kinderen blij gemaakt met gratis visspullen om zo een leuke activiteit binnen handbereik te brengen. De pakketten bestonden uit een Bol.com-set met hengel, molen en goed gevulde viskoffer, aangevuld met Stekkie jeugdmaterialen en de Sportvisserij Nederland-cap.

“Wat voor de meeste jongelui de gewoonste zaak van de wereld is, is voor kinderen die in armoede opgroeien haast onmogelijk”, zegt Jan Woldberg, bestuurslid van de stichting. Dat gaat in eerste instantie natuurlijk om zaken als eten en kleding. “Maar wat niet iedereen beseft is dat ook speelgoed, een verjaardagsfeestje en leuke activiteiten zoals sportvissen vaak onbereikbaar zijn voor deze kids.

Ieder jaar rond de zomervakantie start de stichting daarom een project om kinderen naar buiten te krijgen en wat om handen te geven in hun vakantie”, vervolgt Woldberg. Dit jaar bedacht voorzitter Maurice van de Ven de actie ‘Vang je grootste vakantievis!’

750 pakketten

Kinderen van ouders die gebruik moeten maken van de Voedselbank konden zich online aanmelden voor een van de 500 gratis ‘vis-pakketten’. Woldberg: “Daar bleek zóveel animo voor te zijn dat de actie al gauw werd uitgebreid naar 750 pakketten. Binnen één dag waren ook die laatste 250 pakketten vergeven. 

Sportvisserij Nederland heeft een financiële bijdrage geleverd, alsook visspullen en educatiemateriaal speciaal voor de jeugd.” Daar hoefde niet lang over te worden nagedacht, zegt Nynke Lely, die vanuit Sportvisserij Nederland betrokken was bij de actie. “Wij vinden dat alle kinderen in de maatschappij moeten kunnen participeren, in dit geval met de activiteit sportvissen.”

Winactie

Met de gratis vis-set konden de 750 kids deze zomer meteen naar de waterkant en bovendien meedoen aan de winactie ‘Vang je grootste vakantievis!’ Door een foto te maken van hun mooiste of grootste vangst en die in te sturen, maken ze kans op een cheque ter waarde van € 200,- (te besteden aan visspullen) én een dagje vissen met VIS TV-presentator Daniel Weijers.

“Met deze actie krijgen we niet alleen de kinderen naar buiten tijdens hun vakantie, maar wellicht groeien deze kinderen uit tot echte sportvissers. Zo schenken we ze dus niet alleen een leuke vakantie, maar ook een mooie hobby voor de toekomst”, besluit Woldberg.

 

10 visnieuws foto 2 png 96556

 

Over de stichting

Stichting Kinderen van de Voedselbank zet zich in tegen de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland – naar schatting leven 435.000 kinderen in Nederland onder de armoedegrens. De stichting biedt kinderen die in armoede leven ondersteuning met o.a. kleding- en speelgoedpakketten. Ook geeft de stichting verjaardagboxen uit om een kinderfeestje te kunnen vieren en organiseert leuke uitjes naar dierentuinen en pretparken. Klik hier voor meer informatie én de mogelijkheid om te doneren.

 
logo kvdv cmyk let jpg 96567

Waar ben je naar op zoek?

Kijk anders ook bij:

Menu

Informatie