Je bent hier:

Tip voor zeevissers: probeer eens de Franse tap!

In ons vorige blog over zeeaas heb je kunnen lezen dat je met zagers, mesheften en pieren al een heel eind komt. Maar er is nog een krachtige aassoort die we nu extra in het zonnetje willen zetten: de Franse tap! Een stoere worm met een taaie huid, een sterke geur en een groot effect op de vis.

 

🔍 Wat is een Franse tap eigenlijk?

De Franse tap is een grote zeeworm die – jawel – meestal uit Frankrijk wordt geïmporteerd. Vandaar de naam. Hij lijkt een beetje op een zager, maar is vaak dikker, steviger en taaier. Daardoor blijft hij goed zitten aan de haak, ook als je ver werpt of vist op plekken met veel stroming.

 

💥 Waarom werkt hij zo goed?

  • Hij heeft een intense geur die vissen al van ver aantrekt

  • Dankzij het taaie vel blijft hij stevig aan je haak hangen

  • Je kunt hem invriest gebruiken zonder veel kwaliteitsverlies

  • En: bijna alle zeevissen lusten ’m wel – van schar tot gul!

 

🎣 Zo gebruik je de Franse tap

  1. Snijd een stukje van de tap af

  2. Leg het stukje op de haak

  3. Wikkel het vast met bindelastiek – zo blijft alles op z’n plek (en ziet het er strak uit)

  4. Gooi in, blijf opletten… en hopelijk: beet!

Wil je tappen invriezen voor later? Strijk ze eerst leeg (dus alle vocht eruit), en wikkel ze los van elkaar in krantenpapier. Zo voorkom je een wormenklont in je vriezer.

 

🚀 Tip van Stekkie

Gebruik een Franse tap als je net iets anders wil proberen. Je zult zien: sommige vissen reageren beter op een tap dan op een pier of zager. Het is net als bij mensen – soms valt een ander smaakje gewoon beter in de smaak!

Waar ben je naar op zoek?

Kijk anders ook bij: