Je bent hier:

VIStip: Streetfishing

Streetfishing is een supermanier om te vissen

Het is heerlijk om bij het vissen de rust van de natuur op te zoeken. Maar als je weinig tijd hebt om te vissen, kun je ook verrassend goed vangen bij jou om de hoek. Het op een actieve manier dicht bij huis vissen noem je ook wel ‘streetfishing’. Hierbij vis je meestal op roofvis, maar ook het actief vissen op andere vissoorten kun je streetfishing noemen.

In veel steden en dorpen vind je singels, sloten, vijvers, vaarten, grachten, havens en kanalen. De beste stekken liggen bij beschutte plekken zoals bruggen, duikers, steigers, boten, vlonders, overhangende bomen en struiken en velden met waterplanten. Hier moet je dus gaan vissen!

Omdat de visstekken dichtbij huis liggen, kun je er prima na schooltijd of na het avondeten vissen. Je pakt je spullen en voor je het weet ben je al op een leuke stek. Vis je met kunstaas, dan kun je meteen gaan werpen en al lopend meerdere stekken afvissen. Vis je met een vaste hengel of werphengel op witvis, dan kun je snel een paar voerplekjes maken en die daarna stuk voor stuk afvissen. Soms vang je al binnen een paar minuten je eerste vis!

Waar ben je naar op zoek?

Kijk anders ook bij:

Menu

Informatie