Je bent hier:

Stekkie Magazine september 2022

Cover Stekkie Magazine september 2022

Deze week valt het septembernummer van Stekkie Magazine op de mat bij alle kinderen die dit jaar een JeugdVISpas of jeugdvergunning hebben aangeschaft. Dit nummer is het laatste magazine van dit jaar, maar gelukkig staat het vol toffe tips en interessante artikelen!

Op de cover van het magazine staat Stekkie-lezer Jibbe met een schitterende zeelt. Het vangstverhaal van deze vis is te lezen in de rubriek ‘Mijn mooiste visavontuur’.
 

In dit magazine zijn de onderwerpen divers! Van vissen aan zee op dikke zeebaarzen tot het vissen met karperstokken op harders. Voor de karpervissers zijn er een aantal top tips voor het vissen met de pen en aan de roofvissers is natuurlijk ook gedacht met goede tips voor de herfst om snoeken te vangen met dood aas. Bij ‘Vissen op’ kun je van alles over de alver en het vissen op deze soort leren. Professor Gerard schrijft over de neus van vissen en hoe zij die gebruiken om voedsel te vinden.

 

Vlogger van de maand

VIS TV presentator Daniël Weijers geeft tips over het vissen op baars met kreeftjes en roofvissen tussen de planten en neemt in de rubriek ‘Vlogger van de maand’ de YouTube-filmpjes van karperexpert Jelmer Simmes onder de loep. Jelmer is YouTuber en karperkenner en heeft in Nederland karpers gevangen tot ruim 30kilo! Dankzij de goede tips over materiaal, voertips en ontzettend grote vissen geeft Daniël dit kanaal een mooie 9,5 als rapportcijfer!
 
jelmer simmes jpg 97998
 

Vangsten van lezers

Het is duidelijk dat de jeugd de laatste maanden volop aan het vissen was, want er zijn weer meer vangstfoto’s ingestuurd dan er in het magazine konden worden geplaatst. In de rubriek ‘Vette vissen’ pronken een aantal Stekkie lezers met een mooie vis, waarbij een kort vangstverhaal is weergegeven. Achterop het magazine is bovendien een compilatie te zien van tientallen fraaie vangsten.

 

Voor wie is Stekkie magazine?

Het Stekkie Magazine is gericht op jongeren van ongeveer 8 tot 14 jaar. Het magazine wordt vier keer per jaar gratis toegestuurd aan de houders van een JeugdVISpas of jeugdvergunning. De laatste categorie moet wel bij Sportvisserij Nederland bekend zijn, dus daarvoor is registratie nodig via de gratis online jeugdvergunning óf de invoer van de vergunninghouder via HSV Leden. Stekkie lezers krijgen tips over het vissen op allerlei vissoorten, waarbij altijd veel aandacht is voor het welzijn van de vis.

Waar ben je naar op zoek?

Kijk anders ook bij:

Menu

Informatie