Je bent hier:

Nieuw Stekkie Magazine maart 2023

Nieuw Stekkie Magazine: maart 2023

Als je een JeugdVISpas of jeugdvergunning hebt dan krijg je deze week het maartnummer van het Stekkie Magazine in huis. In dit eerste magazine van dit jaar staan weer veel verhalen en tips, waarmee je een nóg beter visser wordt. Nieuw zijn de QR-codes, waarmee je meteen toffe filmpjes kunt openen!

In dit magazine krijg je tips over het zelf maken van spinners en het vissen op grote baars. De rubriek ‘Vissen doe je zo’ gaat ook over het vissen op baars, maar dan in jachthavens. In ‘De specialist’ leer je hoe je in het voorjaar vooral in ondiep water goed vis kunt vangen en top-visser Pieter Beelen laat zien hoe hij op een speciale manier vis-wormen uit de grond haalt.

In ‘Mijn mooiste visavontuur’ vertelt Lucas Leenstra hoe hij met een simpel hengeltje een mega-vis wist te vangen. Ook zijn er artikelen over het vissen op roofblei en de reis die paling aflegt om zich voort te planten. Professor Gerard laat zien welke haaien er in de Noordzee zwemmen.

Vlogger van de maand

VIS TV presentator Daniël Weijers bekijkt en beschrijft in de rubriek ‘Vlogger van de maand’ de YouTube-filmpjes van Simon Torenbeek. Deze expert vist al 25 jaar op roofvis en maakt daarover spectaculaire en leerzame filmpjes. Dankzij de weergegeven QR-codes kun je ze meteen met je mobiel of tablet bekijken!

nieuwsbericht3 jpg 98656

Vette vissen

In de afgelopen maanden zijn er weer enorm veel vangstfoto’s ingestuurd en een deel daarvan zie je terug in de rubriek ‘Vette vissen’ en op de achterzijde van het magazine. Zorg bij het fotograferen van je vangst dat de vis goed nat blijft en schoon op de foto gaat. Bij grotere vissen gebruik je altijd een (natte!) onthaakmat. Na het fotograferen zet je de vis zo snel mogelijk en heel voorzichtig terug in het water.

nieuwsbericht4 jpg 98655

 

Voor wie is Stekkie magazine?

Het Stekkie Magazine is gericht op jongeren van ongeveer 8 tot 14 jaar. Het magazine wordt vier keer per jaar gratis toegestuurd aan de houders van een JeugdVISpas of jeugdvergunning. De laatste categorie moet wel bij Sportvisserij Nederland bekend zijn, dus daarvoor is registratie nodig via de gratis online jeugdvergunning óf de invoer van de vergunninghouder via HSV Leden. Stekkie lezers krijgen tips over het vissen op allerlei vissoorten, waarbij altijd veel aandacht is voor het welzijn van de viss.

Waar ben je naar op zoek?

Kijk anders ook bij:

Menu

Informatie